Dataformidling Over Ethernet Power Over Ethernet Poe

Net-drevne computeren går på udstilling: BBC NEWS - Fredag 29 april, 2005

Ethernet kunne være en universel strømforsyning, snart kan du bruge et kabel mindre for at holde din computer kørende.

Det Britiske firma DSP Design har lavet en pc, der får elektrisk strøm via et netværkskabel i stedet for at få det fra en stikkontakt. Indtil nu har strøm via et netværk system kun været brugt til enheder såsom trådløse access points, CCTV kameraer og telefoni (VoIP) internet-telefon håndsæt.

DSP har meddelt, at de forventer at deres nye pc vil finde anvendelser, hvor det var svært at lægge nogen form for andre kabler end edb netværkskabler.

Socket sæt.

PoE.jpg

Den net-drevne pc er kommet ud af et projekt hvor målet var at skabe specifikationer til at forsyne næsten enhver form for computer hardware via Ethernet-kabler. Ethernet er navnet på den mest udbredte måde at forbinde computere sammen i lokale netværk.

Power-over-Ethernet (PoE) fungerer, da data, når det sendes gennem netværkskabler er repræsenteret af spændinger. Nogle PoE-udstyr bruger de overskydende ledninger i kabler, der forbinder computere tilbage til netværks-hubs og ”pumper” effekt gennem disse. Andre ”pumper” effekt gennem de samme ledninger som datatrafik bruger. De nuværende PoE specifikationer har en øvre grænse på 15,4 watt. Dette er nok til VoIP håndsæt, netknudepunkter, webcams, chipkortlæsere og endda video servere, men det er alt for lavt for de fleste stationære pc'er.

Men DSP Design har produceret en pc, kaldes Poet 6000, der trækker kun 12 watt ved at erstatte en skærm med et fladskærms-panel skærm og bruge lavt strømforbrug komponenter. Poet 6000 har en touch-skærm og DSP forventer, at den kan anvendes i kiosker, på messer og andre steder, hvor æglæggende strømkabler ville tage for lang tid, være for dyrt eller for besværligt.

Almindelige bærbare kunne også snart være at få deres strøm fra netværkskabler, som arbejdet er begyndt på specifikationer for Power Over Ethernet Plus, som vil være i stand til at levere 30-35 watt.

Power-Over-Ethernet kunne ende med at blive en universel strømforsyning for meget computer hardware da kabler og stik til ethernet er det samme over hele verden. I modsætning til stikkontakter og stik som er forskellige fra land til land.

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License