Mission Spacecamp 2023

Space Camp 2023
Workshop for elever på gymnasiale uddannelser som deltager i ESEROs Mission Space Lab udfordring.

Tid: 16. og 17. januar 2023
Sted: kurset bliver holdt i København, nærmere detaljer kommer.
Pris: Gratis
Tilmeldingsfrist: 6. Januar 2023.
Link til tilmelding: https://forms.gle/4DP9x6i29dY9hnTr8

Krav for deltagelse er et indsendt projektforslag til mission space lab, det er ikke et krav at man er udtaget, https://astro-pi.org/mission-space-lab/.

Mission Space Lab er en europæisk udfordring, hvor elever op til en alder på 19 år udfordring om at få deres program til at køre på Den Internationale Rumstation, ISS. Den internationale udfordring kan tilgås her, https://astro-pi.org/mission-space-lab/. For at deltage i ESAs udfordring skal man have indsendt et projektforslag til ESA.

I rumkonkurrencens anden runde skal eleverne selv programmere deres Astro Pi her på jorden, lave forsøg og teste udstyret. Det hele skal sættes sammen til et færdigt program, som kan køre autonomt ombord på ISS. Formålet med Space Camp er at hjælpe denne proces på vej, så ideer bliver til reel kode og programmerne og måleudstyr bliver testet. Space Camp er en mulighed for at arbejde sammen med andre elever om at få jeres kode i orbit og to gange rundt om Jorden!!!

Hvert team skal bestå af minimum to deltagere.

Det meste af tiden kommer til at gå med at arbejde med jeres eget projekt, men vi har nogle fælles indslag. For at komme i mål med jeres projekter er det vigtigt at samarbejde. I kommer til at arbejde på jeres eget projekt, men også hjælpe og udvikle hinandens projekter. Vi afholder også vores egen space konkurrence, hvor grupperne skal lave et program med et specifikt videnskabeligt sigte.

Det er ikke et krav, at man kan programmere i python, men hvis man aldrig har set det før er det en god ide at komme til den virtuelle opstartsmøde den 29. November. Vi kan til gengæld næsten garantere, at du kan programmere når Space Camp er omme.

Resultaterne fra arbejdet med projekterne vurderes og danske vindere i flere kategorier offentliggøres.

Så hvis du godt kunne tænke dig at
Arbejde med space grade innovation.
Arbejde med Python kodning.
Samarbejde om at få jeres bidrag i rummet.
Møde andre som godt kan lide rumrejser, ikke et krav:-)
så skal du melde dig til Space Camp.

Space Camp er støttet af ESERO og er derfor gratis. Vi sørger for mad og overnatning hvis der er brug for det.

For at kunne give jer ordentlig vejledning begrænser vi vores Space Camp til omkring 40 elever eller ca 10 teams. Hvis interessen er stor fordeler vi pladserne. Lærere og vejledere er velkomne.

Rune Klarskov Jensen, Nærum Gymnasium og Mads Peter Steenstrup, Rysensteen Gymnasium

Spørgsmål rettes til, kd.neetsnesyr|spm#kd.neetsnesyr|spm eller kd.mygan.g|jr#kd.mygan.g|jr

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License