Mobile Applikationer Kom Igang

Alt efter hvilken platform du vil programmere til er du nød til at have en computer med det rigtige styresystem:

Styresystem til smartphone Styresystem på computer
iOS MacOs
Android MacOs/Windows
Windows Phone Windows 8 64-bit

Hvis du vil programmere til iOS eller Windows Phone skal du skrive rigtig kode. Hvis du vil programmere til Androids kan du vælge mellem rigtig kode - Android SDK - eller blokprogrammering - Appinventor - som er noget nemmere og minder om Scratch.

IDE

Fælles for alle platforme er at man arbejder i et såkaldt IDE - Integrated Developement Environment. Det består af tre dele

  • Designeditor
  • Kodeeditor
  • Emulator
styresystem3.png

En designeditor er der hvor man designer udseende af sin app.
En kodeeditor er der hvor man laver funktionaliteten til sin app. Dvs der hvor man skriver koden eller angiver blokkene.
En emulator emulerer den smartphone man programmerer til. Emulatoren består altså af et helt styresystem som kører indlejret i computeren. Den opfører sig som en smartphone dog underlagt de begrænsninger, der er på computeren. Den kan f.x. ikke foretage opkald og der er ikke noget accellerometer eller GPS, hvis der ikke er det i computeren. Da den jo er et helt styresystem, som kører indlejret i computerens styresystem, trækker den meget på computerens processorkraft og kan være langsom at bruge.

Kommentarer & Spørgsmål

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License