Nyheder
digitalisering.jpg

Indlæg om Danske Gymnasier forslag om nyt teknologifag

It-lærerforeningen har sendt en henvendelse til Danske Gymnasier og Undervisningsministeren, der bifalder et øget teknologisk fokus, men påpeger problemer i Danske Gymnasiers forslag i et notat 2. marts 2021 om at opprioritere teknologi på stx og hf.

It-lærerforeningen påpeger problemer dels i forhold til det ensidige fokus på naturvidenskabelige studieretninger, dels i forhold til et meget stort overlap mellem det foreslåede nye teknologifag og allerede eksisterende STEM-fag på stx, særligt faget informatik.

Læs hele indlægget: http://informationsteknologi.wikidot.com/local--files/start/21-06-11-Henvendelse-nyt-teknologifag.pdf


programmering.jpg

8 Astro PI gymnasieprojekter på rumstationen ISS

Læs om de nyeste gode resultater af det danske arbejde med Astro PI:
https://ufm.dk/forskning-og-innovation/rumomradet/brug-rummet/aktuelt/nyheder/nyheder-2021/godspeed-otte-danske-hold-af-gymnasieelever-har-opnaet-flight-status-i-mission-space-lab


billeder.jpg

Astro PI kursus for undervisere 2021

IT underviser: Deltag på Astro PI kursus 26/8 2021 tilmeld dig via: http://iftek.dk/kurser:11

På kurset arbejdes blandt andet med nyt frit tilgængeligt undervisningsmateriale (hent det her: iftek.dk/astro-pi) til python programmering på mikrocomputeren ved navn Astro PI, der sidder på rumstationen ISS.

Med henblik faglige mål via deltagelse i https://astro-pi.org/missions/space-lab/

På kurset får man en kasse indeholdende en Astro PI, med tilhørende udstyr, til at arbejde med på kurset og efterfølgende hjemme på sin ungdomsuddannelse med eleverne.


billeder.jpg

Nyt fra fagkonsulenten i it-fagene december 2020

Læs om SRP/SOP/EOP og om ændret optagelsesfrist på Master i Informatikundervisning og ændrede datoer på kurset Videnskabsteori for Informatikfaget.


undervisning.jpg

Virtuelt kursus og generalforsamling - Dataekspeditioner

På grund af myndighedernes anbefalinger og forsamlingsforbud er både årets kursus og generalforsamling virtuelt. Tilgengæld er det gratis og deltagere får tilsendt en M5Stick, så de selv kan afprøve det i workshoppen.

Dataekspeditioner er et udviklingsprojekt på Københavns Universitet, hvor der udvikles materiale til undervisnings i informatik og introducerer datalogisk tænkning til andre fag. Vi vil fortælle om projektet, og gerne inviterer jer til workshop om det vi har lavet indtil videre

Under kurset afholdes ordinær generalforsamling - se dagsorden på http://www.it-laerer.dk/referater:35. Yderligere forslag til dagsorden sendes kd.iibuj|nestdneb_bocaj#kd.iibuj|nestdneb_bocaj og skriv til samme, hvis du kun kommer til generalforsamling.

http://iftek.dk/kurser:10


side 1 af 20123...1920næste »
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License