Konference om it-fag i gymnasiet
foredrag.jpg

"Workshop in Primary and Secondary Computing Education" (WIPSCE 2013) finder i år sted d. 11-13. november i Aarhus - og tirsdagen er der samlet en række oplæg af særlig interesse for gymnasielærere.

Konferencen handler om undervisning i it-fag i gymnasiet, og det er en enestående chance for dels at høre om den nyeste forskning på området, dels at netværke med praktikere og forskere fra hele verden.

Temaet for konferencen i år er "Pedagogical Content Knowledge" (PCK), dvs. de specifikke didaktiske overvejelser, der er specielt rettet mod fagets indhold. Dette er særdeles relevant ikke bare i den daglige undervisning, i udviklingen af læringsforløb og tilhørende materialer, men også i forbindelse med uddannelse og efteruddannelse af undervisere til it-fagene.

Vi håber, at du har mulighed for at deltage i hele konferencen, men hvis du kun har mulighed for at deltage en enkelt dag, så har vi samlet en håndfuld indlæg med speciel relevans for gymnasielærere om tirsdagen. Bl.a. vil der være mulighed for at høre Paul Curzon, University of London, tale om Computer Science For Fun projektet – specielt, hvordan de har designet læringsaktiviteter med fokus på "Computational Thinking"-idéer. Endvidere vil der være indlæg om introducerende programmering, brug af spil i undervisningen, undervisning i test, brug af didaktiske principper, erfaringer med indføring af et nyt it-fag i gymnasiet i New Zealand og meget andet.

Programmet er stadig under udarbejdelse, men vil være tilgængeligt snarest på WIPSCE 2013 .
Tilmelding finder sted her: Tilmelding (bemærk early-bird rabat samt muligheden for kun at deltage tirsdag)
Vi håber, at mange af jer har lyst til at deltage, og vi glæder os til at se jer i Aarhus!

Michael E. Caspersen & Palle Nowack,
Center for Scienceuddannelse, Aarhus Universitet

http://iftek.dk/nyheder:63

Arrangement - BendtsenBendtsen - Rediger

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License