Processtyring i teknologi - microcontrollerens historie
2033Fig01.jpg

En mikrocontroller (undertiden forkortet μC, UC eller MCU) er en lille computer i et enkelt integreret kredsløb, der indeholder en processorkerne, hukommelse og programmerbare input / output-enheder. Programhukommelse i form af flash eller OTP-ROM findes ofte også på chipen, såvel som en lille mængde RAM.

Mikrocontrollere er designet til indlejrede applikationer, i modsætning til mikroprocessorer som anvendes i personlige computere eller andre applikationer som anvendes til generelle formål .

Mikrocontrollere anvendes i automatisk styrede produkter og udstyr, som f.eks bilmotor kontrolsystemer, fjernbetjeninger, kontormaskiner, apparater, elektrisk håndværktøj, legetøj og andre indlejrede systemer.

Ved at reducere størrelsen og omkostningerne i forhold til et design, der bruger en separat mikroprocessor, hukommelse og input / output-enheder, gør mikrocontrollere det økonomisk muligt, at kontrolere (digitalt), endnu flere enheder og processer.

Opgave

Med udgangspunkt i ovenstående skal I lave en søgning/analyse af:

  1. Hvornår begyndte man for første gang at bruge microcontrollers ?
  2. Hvad blev de brugt til ?
  3. Hvornår blev det muligt for private at "lege" med disse ?
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License