Raspberry Pi Teknisk Opsaetning

Her får du at vide hvordan du laver trådløs forbindelse til din PI, så du har et skærmbillede på din egen bærebare, der svarer til det skærmbillede, som du ville have med et hdmi kabel fra en skærm eller projektor.

Via samme forbindelse har du fuld kontrol via dit tastatur og mus på din bærebare, som hvis du havde koblet en mus eller tastatur direkte visa usb:

*Dokumentation - Instruktion til fjernskrivebord

Her får du at vide hvordan du skriver til konfigurationsfilen sådan at din PI automatisk kobler sig op på den wifi forbindelse som du ønsker:

*Dokumentation - Instruktion til wifi konfiguration

Det er anbefalelsesværdigt at du bruger det nyeste 'image' af styresystemet udgivet af denne troværdige kilde.

*Her kan du hente 'Image' af Raspian som er fra troværdig kilde, nemlig fra raspberrypi.org

Du kan lave USB stick, eller CD eller DVD eller installere og emulere i en container i virtuelbox, med dette 'image', som du kan boote systemet fra, om du vil.
Opsætningen med et såkaldt virtuelt system, kan til tider være at foretrække af hensyn til opbevaring af filer og hastighed.
Det betyder at man kan afprøve sine Python programmer hurtigere, idet man med denne installation, kan emulere sin Astro PI i et windue.

*Dokumentation - Instruktion til at lave USB, CD eller DVD som du kan 'boote' fra dvs. starte op fra.

Her er en brugbar guide til at installere styresystemet fra Raspberry PI, kaldet Raspbian, i et container program kaldet virtuelbox på alle platforme dvs styrersytemer f. eks Apple, Microsoft eller Linux.

Men brug ikke det image der linkes til her - brug det andet fra raspberrypi.org, som der linkes til ovenfor:

*Dokumentation - Instruktion til installation af Raspbian i Virtualbox

I vedlagte fil, se nedenfor, kaldet 'Noter om Rapbian image på windows 10' er en opsamling af erfaringer, der kan tjene som vejldning til Microsofts eget indbyggede virtualiseringsværktøj Hyper V - har man microsoft windows 10 styresystemet, lader det til at være den beste måde at gøre det på. Se følgende note:

FilnavnFiltypeStørrelse
Noter om Raspbian image på Windows 10.pdfPDF document62 kBInfo
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License