Raspberry Pi Teknisk Opsaetning Realvnc

1. Sæt din PI op med usb mus, usb tastatur og hdmi skærm.
Eventuelt med vga adapter til en gammel skærm og eventuelt med mikro hdmi-til hdmi adapter og usb hub til tastatur og mus, hvis du bruger Raspberry PI 0 modellen.

2. Når du tænder for din PI første gang bliver du automatisk ledt igennem opdatering af styresystemet og opsætning af bla password. Efter at have ændret password, valgt dansk sprog og tastatur og valgt wifi, et 'hotspot' fra en mobiltelefon kan med en vis fordel bruges, aktivere du vnc i konfiguration under indstillinger. Det gør du ved at trykke på hindbæret og derefter indstillinger og konfiguration.

3. Du burde nu kunne se 'VNC' ikonet komme op i øverst bjælke på 'skrivebordet' på din hdmi skærm. Klikker du på vnc ikonet, kommer et billede frem med IP adressen på din PI.

4. Sørg for at din bærebare er på samme wifi som din PI. Når du har installeret realvnc klienten og har startet realvnc programmet på din bærebare, taster du den ovennævnte IP adresse ind i øverste linje i realvnc og trykker på enter.

5. Du burde nu få et skærmbillede frem, der beder dig bekræfte at du gerne vil fortsætte med at danne forbindelse. Når du har trykket 'continue' bliver du efterfølgende bedt om brugernavn og password for din PI. Med mindre du har ændret dit brugernavn er det 'pi' og i linjen under taster du så dit password.

6. Du skulle nu få kontakt med din PI i den forstand, at du nu får et skærmbillede i vnc programmet med det, der er på den skærm du har koblet op med hdmi. Og du skal kunne bruge din mus og dit tastatur fra din bærebare i stedet for dem, du har koblet op med usb forbindelsen.

7. Du kan nu fjerne hdmi skærmen og usb mus- og tastatur og styre din PI fra din vnc opkobling.

8. Når du har gjort hvad du ville med din pi via denne opkobling, kan du slukke den ved at trykke på 'hindbæret' og på sluk.

9. Når du skal bruge din PI igen, kan du nøjes med at koble strømforsyningen til mikro usb stikket på din PI. Altså uden hdmi skærm og uden usb mus- og tastatur. Når din PI er 'vågnet' helt (efter ca 30 Sekunder) kobler den sig nemlig på den wifi du brugte, hvis det er til rådighed. Her kan det være praktisk at begrænse sig til at bruge sit 'hotspot' fra mobiltelefonen.

10. På din bærebare starter du igen programmet realvnc. I listen af tidligere opkoblinger skulle den IP adresse du brugte sidst med din PI dukke op, når du starter dit vnc program. I dette tilfælde er det første gang så der er kun den ene IP adresse at vælge.

11. Vælger du samme wifi på den bærebare som på din PI (ligesom sidst) og samme IP adresse i realvnc , skulle du nu igen kunne koble dig op med din PI på samme måde som sidst og forotsætte dit arbejde uden at skulle bruge hdmi skærm eller usb mus- og tastatur.

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License