Hvem kan følge med i, hvad man ser på nettet?
Forløbene giver et indblik i, hvorfor og hvordan sociale tjenester indsamler data om brugere via tracking og kobling af brugerdata samt hvilke konsekvenser det har for brugernes privacy. Eleverne får en forståelse af Internettets og WWW's arkitektur med fokus på sikkerhed: hvem kan tilgå data hvor og hvordan kan brugere undgå overvågning.
Materiale
Forløbsbeskrivelser
Lektionsplaner, faglige mål, opgaver og materiale til timer
Idéer og skitser
Hacking - KATRINE KNUDSEN - Rediger
God hjemmeside til hacking https://www.defcon.org/
Det uofficielle verdensmesterskab i hacking.
Det ene år viste to fyre, hvordan de havde hacket Bostons Metro, så de selv kunne skrive billetter ud og skifte spor. Kan læse om historien her: https://www.wired.com/2008/08/mit-students-ge/
Big Data og tracking - Rehmeier - Rediger
Big data og tracking vil være en rigtig god kombo og skaber en god forståelse hos eleverne i forhold til brugen af tracking.
Fysisk:
Har selv ført et forløb hvor eleverne udfyldte et skema (inspireret af FB) omkring hvad de likede og andre oplysning. Disse oplysninger blev herefter lagt i en "database" (en æske, de skulle folde). Herfra "solgte" vi dataen videre til virksomheder (andre elever) og snakkede om, hvorfor det kunne være interessant at vide hvilke religiøse overbevisninger de har eller om de drikker coca cola/pepsi for virksomhederne.
På den måde generede de selv deres data, solgte den til fx. FB-Coop-Kinesisk investeringsfirma- Asos.
Eleverne vidste nu at deres religiøse overbevisning kunne være relevant for Asos at vide, hvis de skulle sælge produkter til dem. Afsluttende talte vi omkring big data og hvorfor det er døbt The New Oli
Virtuel:
Efter denne øvelse benyttede vi Disconnect til at illustrer hvor mange der følger deres trafik på nettet.
Idéer, materiale m.m. - Bendtsen - Rediger
Tryk på knappen i højre side og tilføje dine idéer, links m.v.