Installation Og Opsaetning Af Blog

Installation af blog i skyen

I princippet kunne du godt benytte din egen computer som server for din blog på internettet. Det kræver dog at computeren altid er tændt, at den altid har den samme adresse, at den har nok fysiske resurser, og nok netværksbåndbredde til at håndtere forespørgsler etc. I stedet for at benytte resurser på at opfylde disse betingelser kan man i stedet placere sin web app i skyen.

Iftek har sin egen sky der kan køre din web app. Før at du kan uploade din web app, skal du først registrer dig i skyen på skyen.iftek.dk. Når du opretter dig som bruger af skyen bliver bloggen samtidig også oprettet.

Opsætning af udviklingsmiljø

Udfør Opsætning af ShiftEdit (Skriv kode online i din browser i stedet for lokalt)

Konfiguration af database

En sidste ting. Du skal rette dit brugernavn, kodeord, og blog database navn i en konfigurationsfil der ligger på skyen. Vi benytter shiftedit til at redigere i denne fil. Du skal redigere i filen blog/conf/config.php, så den indeholder dit brugernavn og kode til databasen. Gå til shiftedit, klik på conf biblioteket og klik på conf.php.

For at oprette indlæg skal du registrere dig som bruger af bloggen. Dette gøres under http://skyen.iftek.dk/~brugernavn/blog/install.php. Bemærk: at brugernavn skal erstattes med dit rigtige brugernavn. Gør dette nu, og opret et indlæg.

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License