Interaktive Test

En interaktiv test er et program der stiller en række spørgsmål til brugeren og automatisk kommer med en respons til brugeren. Oftest er der tale om test i forhold til en selv - personlighed, sundhed etc -, men efterhånden findes de også i forhold til ting - eks. hvilken produkt der passer bedst til én, boligens energiforbrug mv. - Mange test er af underholdende karakter, men flere og flere danner grundlag for egentlige beslutninger som:

  • Produkttest - hvilket produkt bør man købe?
  • Symptomtest - bør man gå til lægen?
  • Økonomitest - hvor mange penge kan man købe hus for?
  • Politiktest - hvilken politiker bør man stemmer på?

Mange interaktive test kan altså danne grundlag for endog meget vigtige valg og dermed bør der også stilles en række såvel etiske som tekniske krav. Alligevel er det let at finde test, som i bedste fald giver et overfladisk svar, men i værste fald kan være direkte vildledende. Nedenstående sider indeholde introduktion og arbejdsopgaver til analysen og udviklingen af interaktive test og kommer tilsammen omkring alle læringsmål i informationsteknologifaget.

Links

Test - Amerikanske valg 2012: Find din præsidentkandidat i det amerikanske valg. Mange interessante spørgsmål, der ikke stilles i Danmark - og mulighed for vægte nogle af dem?!


Interaktive Test - til underviseren, Interaktive Test - faglige mål, Interaktive Test - materialer


Kommentarer & Spørgsmål

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License