Opsætning Af ShiftEdit

Det kan være besværligt, tidskrævende og give problemer at opsætte et udviklingsmiljø, hvor man kan skrive sin programmeringskode for derefter at deploye koden til serveren (skyen.iftek.dk).

Som alternativ kan I benytte jer af ShiftEdit, der er en online editor til at skrive programmeringskode. Man kan koble ShiftEdit direkte på skyen, så ens website bliver opdateret og deployet automatisk, når man gemmer i ShiftEdit.

Følg guiden herunder for at sætte ShiftEdit op (tager ca. 5 minutter, men sparer dig for meget mere i længden ;) ).

Skridt 1

Log ind i http://www.shiftedit.net. Tryk på linket "Sign in" som vist på billedet. Herefter har du tre muligheder; opret en konto hos ShiftEdit, log ind med din eksisterende google-konto eller log ind med din facebook-konto.

Capture1.JPG

Skridt 2

Du er nu oprettet hos ShiftEdit, men vi mangler at forbinde til vores blog programmeringskode på skyen. Tryk på ikonet som vist på billedet og vælg 'new site'

Capture2.JPG

Skridt 3

I vinduet skal I indtaste jeres oplysninger. På billedet er vist for brugeren jakob, men I skal selvfølgelig indtaste jeres eget brugernavn, kode og stien ud for 'dir' skal ikke være "/home/jakob/public_html/blog", men i stedet skal /jakob/ udskiftes med jeres brugernavn, fx /mitbrugernavn/.

Husk at sætte forbindelsen til SFTP i stedet for FTP.

Capture3.JPG

Skridt 4

Ude til venstre skulle I meget gerne kunne se filer og mapper fra jeres blog. I kan ændre i filerne ved at klikke på dem. Hvis I vil oprette en ny fil, skal I gøre som på billedet herunder ved at trykke på PHP.

Capture4.JPG

Skridt 5

I eksemplet på billedet har vi lavet en meget simpel side, der udskriver noget tekst ved hjælp af funktionen echo. Bagefter kalder vi filen for 'tag.php' og trykker på save for at gemme filen.

Capture5.JPG

Skridt 6

For at teste om det virker, åbner vi et nyt vindue i vores browser og indtaster adressen http://skyen.iftek.dk/~brugernavn/blog/tag.php. Herefter skulle I meget gerne kunne se jeres nye simple side. Det er denne side I skal arbejde videre med for at løse opgaven med tag.php.

Capture6.JPG
Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License