Raspberry Pi Materialer

Marsrobotten
Opgaven i dag går ud på at måle 3 områder af Mars og finde forskelle i miljøerne. Hvad mon årsagen til disse forskelle er?
AstroPi’en indeholder sensorer til at måle temperatur, tryk og fugtighed. Der vil være 3 forskellige miljøer at måle. Stederne er:
• Tharsis regionen
• Hellas Planitia
• Utopia Planitia
Det er ikke muligt at foretage rigtige målinger af stederne, men de 3 skabte miljøer har de samme forskelle, som det kunne tænkes, at man stødte på. Læs eventuelt om stederne på Wikipedia – en google søgning tager jer derhen.
Udover de 3 sensorer er der også et infrarødt kamera. Det kunne være værd at overveje, om dette kan bruges til at måle med – og i så fald, hvordan?
Derudover er der også spørgsmålet om, hvordan dataet bliver vist. Skal det vises på LED-displayet? På en skærm? Gemmes i en fil til senere aflæsning?
Hvordan kan sensorerne ellers bruges? Dette kunne også være værd at overveje. Det kan være at målingerne kan være udtryk for andet end bare atmosfæriske målinger.
Der kan også være flere fejlkilder i forbindelse med målingerne. Hvad kunne det være?
Der er flere sensorer på AstroPi’en – et accelerometer, et magnetometer og et gyroskop. Hvad kan disse måle og hvordan kan de bruges til at måle noget på Mars?

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License