Robotter I Undervisningen Materialer

Hvilke materialer skal man købe?

Der er to oplagte muligheder for at købe LEGO i Danmark. Mikro Værkstedet forhandler skolelicenser og kasser med sorteringsbakker. Man kan også gå i en butik for at købe kommercielle kasser af Mindstorm 2.0, men her er software licensen kun til privat brug, og det er et problem. Desuden er der sorteringskasser og genopladelige batterier med i Mikro Værkstedets skolekasser, så alt i alt kan det ikke betale sig at købe andet.

For hver tre elever (1 gruppe) bør man købe:

  • En standardkasse LEGO (Produktnummer 9797)
  • Ressourcesæt til MINDSTORMS Education (Produktnummer 9695) (Man kan evt. købe én for hver to 9797 kasser, hvis der skal spares)
  • En ekstra lyssensor (Produktnummer 9844) - (WRO relevant)
  • En farvesensor (Produktnummer 9694) - (WRO relevant)
  • En USB Bluetooth Dongle (Produktnummer 9847) - hvis man vil undgå Download til NXT via USB kabel.

Skolen skal have en software licens, men den kan købes med den første 9797 kasse. Efterfølgende kasser er billigere.
I priser pr. 16/8-2012 koster ovenstående, pr. sæt 3.655 kroner excl. moms og forsendelse. Dertil kommer en skole-SW-licens til 2.100 kr. Hvis man køber 10 sæt er prisen for SW licensen nede på 500 kr. Alt dette bør I selv kontrollere på Mikro Værkstedets hjemmeside. Det er den øverste brochure under "LEGO brochurer" som I skal klikke på.

Erfaringen er at der er nogle klodstyper der mangler i det indkøbte, men dem kan man bestille sammen med kasser hos mikroværkstedet.
Udvalget ses her, og der er ca. 200 klodser +/- som kan bestilles her.
Der er dog også klodser som ikke kan findes her, og så kan det være en fordel at gå på www.bricklink.com, hvor man kan skaffe "alt" brugt eller nyt. Til gengæld skal man købe for et minimumsbeløb, og det er slet ikke sikkert at der nogen som ligger inde med de mængder man skal bruge.

Til WRO 2012 basisrobotten skal man bruge 2 stk. af dette dæk. WRO deltagere kan bestille et mindre antal gratis ved at skrive til denne mailadresse og angive stykantal, samt hvem der skal modtage. Forfatteren har købt mange ind på bricklink.com. :-)

Medmindre andet er angivet, er indholdet af denne side licenseret under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 License